[one_half]Ingredience:
mleté maso (ne moc tučné), ovesné vločky jemně mleté, vejce, chia semínka, lněná semínka (mohou být i jiná)[/one_half]
[/one_half_last]
[/one_half]
[one_half_last]Maso, vločky a vejce smícháme.[/one_half_last]
[one_half]Do směsi přidáme semínka (chia jen v rozumném množství!).[/one_half]
[/one_half_last]
[one_half]
[/one_half]
[one_half_last]Vločkami si posypeme podložku na které budeme těsto ručně prodělávat.[/one_half_last]
[one_half]Těsto ručně proděláváme, přisypáváme vločky a tím ho stužujeme.[/one_half]
[/one_half_last]
[one_half]
[/one_half]
[one_half_last]Propracované těsto dáme do lednice na 1 hodinu odležet.[/one_half_last]
[one_half]Z těsta vyválíme válečky, které nožem krájíme na kousky (kousky krájíme dle toho, jak velké sušenky chceme mít)[/one_half]
[/one_half_last]
[/one_half]
[one_half_last]Nakrájené kousky klademe na plech, který je vystlaný pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby (cca na 200 stupňů). Pečeme dozlatova.[/one_half_last]
[one_half]Upečené sušenky skladujeme v chladnu, nejlépe v lednici.
Pozor! Sušenky neskladujeme v nádobě přiklopené víčkem, protože by nám zplesnivěly. Sušenky musí “dýchat”.[/one_half]
[/one_half_last]
/www.ruskypes.cz/