[one_half]Ingredience:

mleté maso (ne moc tučné), ovesné vločky jemně mleté, vejce, chia semínka, lněná semínka (mohou být i jiná)[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]


[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]Maso, vločky a vejce smícháme.[/one_half_last]


[one_half]Do směsi přidáme semínka (chia jen v rozumném množství!).[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]






[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]Vločkami si posypeme podložku na které budeme těsto ručně prodělávat.[/one_half_last]


[one_half]Těsto ručně proděláváme, přisypáváme vločky a tím ho stužujeme.[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]


[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]Propracované těsto dáme do lednice na 1 hodinu odležet.[/one_half_last]


[one_half]Z těsta vyválíme válečky, které nožem krájíme na kousky (kousky krájíme dle toho, jak velké sušenky chceme mít)[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]


[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]Nakrájené kousky klademe na plech, který je vystlaný pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby (cca na 200 stupňů).  Pečeme dozlatova.[/one_half_last]


[one_half]Upečené sušenky skladujeme v chladnu, nejlépe v lednici.

Pozor! Sušenky neskladujeme v nádobě přiklopené víčkem, protože by nám zplesnivěly. Sušenky musí “dýchat”.[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]


Přejeme pejskům DOBROU CHUŤ!

 


 /www.ruskypes.cz/