Vaříte svým psům vepřové nožičky v domnění, že jim přilepšíte a uděláte tím dobře pro jejich psí klouby, protože obsahují kolagen?
Jenže pejskové si sice na vařených vepřových nožičkách pochutnají (pozor na vařené kosti, zejména drobné zánártní kůstky – ty nikdy pejskovi nepodávejte, oberte pouze vařenou tkáň!), ale kolagen z něj při trávení nezužitkují, protože psi neumí přírodní kolagen strávit (nebo je pro ně jen velmi těžko stravitelný).
Proto se v případě potřeby doplňování kolagenu doporučuje kolagen hydrolyzovaný, tedy štěpený. Je stravitelnější, lépe se vstřebává a v těle psa tak dochází k jeho vysoké využitelnosti. Zatímco kolagen v jeho přirozené želatinové formě nedokáže psí tělo štěpit a efektivně využít, hydrolýzou dochází k co nejvýraznějšímu zkrácení molekulových řetězců, což má za následek odstranění želírujících vlastností na jedné straně a vznik dobré rozpustnosti ve vodě na straně druhé. Hydrolyzovaná forma kolagenu je tak nejefektivnější formou kolagenových suplementů.
Pokud tedy chcete svému pejskovi dopřát kolagenovou kůru, je rozhodně vhodnější než vaření vepřových nožek, zakoupit HYDROLIZOVANÝ KOLAGEN, který je dnes již běžně k dostání v mnoha kamenných i internetových obchodech.

/ruskypes.cz/

Dáváte psům vepřové nožičky?

Post navigation